Fa'aaogāina ole masini pasteurization ile fale gaosi oloa aano o manu maualalo maualalo

O aano o manufasi maualalo e ta'ua foi o oloa aano o manufasi i sisifo, e masani ona faasino i le fofoina i le maualalo o le vevela (0-4 ℃), kuka i le maualalo o le vevela (75-80 ℃), maualalo le vevela pasteurized, maualalo le vevela teuina, fa'atau (0-4 ℃). ).O aano o manufasi maualalo maualalo o le masani lea o le atinaʻe i le lumanaʻi i totonu ma fafo.

Pe a faʻatusatusa i meaʻai aano o manu, o meaʻai maualalo o aano o manu e maua ai le lelei: i tulaga o meaʻai, o amino acids e pei o le cystine, cysteine, tryptophan, vitamini e pei o le vitamini B6, folic acid, ma isi, o le a tupu i tikeri eseese o. fa'aleagaina fa'aleagaina, o le maualuga o le vevela vevela, o le sili atu fo'i le ogaoga o le fa'aleagaina o mea'ai.O aano o manufasi o le a maua ai le manogi o aano o manufasi kuka pe a uma ona faʻamafanafanaina, o le vevela e oʻo atu i le sili atu i le 80 ℃ amata ona maua ai le hydrogen sulfide, e sili atu i le 90 ℃ hydrogen sulfide o le a faʻatupulaʻia malosi, hydrogen sulfide e manogi fuamoa, afaina ai le tofo o meaʻai, maualalo. mea vevela aano o manu ona o le maualalo o le gaosiga o le vevela, e aloese ai mai le gaosiga o le manogi, o lea e iai le manogi o aano o manufasi.O le maualalo o le vevela o le gaosiga o aano o manufasi maualalo e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o meaʻai ma maualuga le tau o meaʻai.I le taimi lava e tasi, ona o le polotini e faʻafefeteina, ma maua ai le maualuga o le digestibility.Ma o le aano o manu e fou ma faʻafouina, o le leiloa o meaʻai e itiiti, e maua ai le maualuga o meaʻai aoga mo le tino o le tagata.O aano o manufasi maualalo maualalo e mafai ona tuʻufaʻatasia aano o manufasi mata faʻatasi ma le tele o vaitau, mea faʻaoga ma isi ituaiga o meaʻai, ma maua ai le tele o meaʻai lauiloa ma faʻateleina le vaega faʻatau oloa aano o manufasi.

Pasturization oloa aano maualalo maualalo, o le faaaogaina o le faatofuina i le vai mo pasteurization, ina ia oo atu le vevela tutotonu o aano o manufasi i le 68-72 ℃, ma tausia mo le 30 minute, i le teori, o sea tikeri o le pasteurization e mafai ona fasiotia microorganisms, e le. na'o le fa'atumauina o le aoga o mea'ai o aano o manufasi, ae ia fa'amautinoa fo'i le saogalemu o mea'ai ma aano o manufasi.O le mea lea, o tekinolosi pasteurization e masani ona faʻaaogaina i le ham sausage, sosisi mumu, sosisi sana, gaosiga o aano o manu ma isi pisinisi.

alamanuia oloa


Taimi meli: Tes-12-2022